Business Hi-Tech

Turner, Microsoft: Continuam investitiile in Romania

05.11.2008, 17:34 22

Microsoft isi va continua investitiile in Romania pentru a-si consolida pozitia pe piata locala, spune Kevin Turner, chief operating officer al Microsoft, care face parte din echipa de top management care conduce cel mai mare producator de software din lume.

"Romania are o economie foarte sanatoasa, avand in vedere ca Produsul Intern Brut va creste cu aproape 9% anul acesta. Suntem foarte optimisti in ceea ce priveste oportunitatile de business pe termen lung in tara", a declarat Turner.
Aflat la Acamedia de Studii Economice din Bucuresti, unul dintre cei mai importanti parteneri Microsoft din zona educationala, conform declaratiilor oficialului firmei, Turner a anuntat lansarea pe plan local a programului DreamSpark, care pune la dispozitia studentilor licente gratuite ale unor aplicatii Microsoft.
Astfel, orice student din Romania care se inscrie in program poate descarca gratuit sistemul de operare Windows Server 2008, precum si aplicatiile Expression Studio 2, Visual Studio 2008 si SQL Server 2008 Developer.
Turner a precizat ca aplicatiile au fost descarcate deja de un milion de studenti din intreaga lume, obiectivul companiei fiind atingerea unui numar de 72 de milioane de utilizatori.
Microsoft va lansa pe 18 noiembrie un program similar pentru companii de tip start-up din domeniul tehnologiei informatiei. Contra unui abonament anual de 100 de dolari, companiile vor primi gratuit licente Microsoft ale unor soft-uri de business pentru o perioada de patru ani.
Turner a mai precizat ca Microsoft are alocat un buget de 8 mld. $ anul acesta pentru cercetare si dezvoltare fata de 7,1 mld. dolari anul trecut. Cea mai mare parte a fondurilor vor fi alocate domeniului "software+servicii", iar o atentie speciala va fi acordata segmentelor enterprise si consumer.
Microsoft are 251 de angajati in Romania care este, potrivit oficialilor companiei, una dintre putinele tari care a primit recent in perioada de criza economica locuri suplimentare pentru angajari.
La nivel national Microsoft lucreaza cu aproximativ 3.300 de parteneri si intentioneaza sa creasca numarul acestora cu 10-15% anul viitor, pentru a avea o acoperire mai buna la nivel regional, a precizat Dan Bulucea, business & marketing director al Microsoft Romania.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO