Business Hi-Tech

Twister, 60 de magazine pana in august

10.07.2008, 18:50 15

Reteaua de magazine Twister, controlata de catre Tornado Sistems - cel mai mare jucator de pe piata locala de distributie IT&C, intentioneaza sa ajunga la un numar de 60 de unitati pana in toamna acestui an.
"In momentul de fata avem deschise la nivel national 32 de magazine, iar pana la sfarsitul lunii august reteaua Twister se va extinde cu inca 28 de unitati, dupa care urmeaza o perioada destinata consolidarii businessului", a declarat Calatin Ionescu, directorul general al Twister.
Compania a lansat ieri doua noi magazine in sistem de franciza in orasele Deva si Bucuresti, valoarea totala a investitiei ridicandu-se la 25.000 de euro. Ionescu a adaugat ca Twister vizeaza deschiderea unui magazin in orasul Tecuci in termen de doua saptamani.
Magazinul din Bucuresti dispune de o suprafata de vanzare de 70 de metri patrati, iar cel din Deva de 60 de metri patrati. Potrivit oficialilor companiei, acestea vor pune la dispozitia clientilor un portofoliu de peste 700 de produse IT&C, cat si consiliere specializata in procesul de achizitie.
Franciza Twister, lansata in luna iunie a anului trecut, este operata de compania Goodwill Enterprises, companie membra a grupului de firme Tornado. Reteaua cuprindea la momentul lansarii francizei 95 de magazine in 52 de orase.
Pentru acest an, reteaua de magazine de distributie IT estimeaza venituri de 32 de milioane de dolari (20,4 milioane de euro), in crestere cu 20% fata de nivelul de 26 de milioane de dolari (16,6 milioane de euro) raportat in 2007.
Vizand un ritm de crestere anual de 20%, reteaua Twister si-a propus pentru 2009 afaceri de 40 de milioane de dolari (25,5 milioane de euro) si atingerea pragului de 100 de magazine in sistem de franciza.
Potrivit reprezentantilor companiei, investitia medie pentru deschiderea unui magazin in sistem franciza Twister este de circa 10.000 de euro.
Compania vizeaza locatii stradale sau centre comerciale cu o suprafata medie de 80 de metri patrati din orasele cu peste 75.000 de locuitori.
Magazinul pilot al francizei Twister a inregistrat vanzari zilnice de peste 10.000 de lei (2.840 de euro) in prima luna de la lansare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels