Business Hi-Tech

Twitter, evaluată la aproximativ 10 mld. dolari înainte de listarea la bursă

AFP/Mediafax Foto

Autor: Vlad Popescu

15.09.2013, 20:39 64

Twitter, compania de micro-blogging care a început una dintre cele mai anticipate listări la bursă din industria IT, a fost evaluată la aproximativ 10 miliarde de dolari în cele mai recente operaţiuni de finanţare derulate pe piaţa privată. Twitter a anunţat că a depus în secret la comisia pentru valori mobiliare din Statele Unite documentaţia pentru listarea la bursă.

Twitter este ultima dintre marile reţele de socializare care încă nu s-a listat la bursă. Facebook şi LinkedIn au deja capitalizări de piaţă de 108 mld. $, respectiv 32 mld. $. În cele mai recente operaţiuni de finanţare pe piaţa privată, Twitter a fost evaluată la aproximativ 10 mld. $.

În ianuarie, când fondul gigantic BlackRock a intrat în acţionariat, valoarea de piaţă era estimată la 9 mld. $. În luna mai, compania era evaluată la 10,5 mld. $, potrivit datelor GSV Capital Corp. Twitter are 200 milioane de utilizatori activi, care publică 400 milioane de mesaje scurte, sau „tweet-uri“, în fiecare zi.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO