Business Hi-Tech

Unii operatori telecom critica ANRC

29.01.2004, 00:00 12

Majorarea recenta a tarifelor RomTelecom de terminare a apelurilor in alte retele de telefonie fixa va fi o bariera majora pentru firmele care intentioneaza sa ofere servicii de telecomunicatii, apreciaza Calin Nistor, reprezentant al Asociatiei Nationale a Internet Service Providerilor din Romania.
"Aceasta decizie a Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC) a intrat in vigoare de aproximativ o saptamana si cred ca va limita decizia de a intra pe piata a altor operatori", a afirmat Nistor.
El a explicat ca, de exemplu, daca un apel in reteaua RomTelecom costa, in prezent, 2,5 eurocenti, un apel din reteaua RomTelecom catre Astral Telecom are un pret de doua ori mai mare, respectiv de 4,8 eurocenti.
La sfarsitul lunii decembrie, ANRC a comunicat RomTelecom pozitia sa in urma solicitarii operatorului de a creste tarifele cu amanuntul pentru serviciile de convorbiri de la post de abonat initiate in reteaua sa si terminate in alte retele publice fixe.
Tarifele pe care RomTelecom le va aplica pentru convorbiri intrajudetene sunt de 4,92 eurocenti/minut in orele de varf, respectiv 4,53 eurocenti/minut in afara orelor de varf. Tarifele pentru convorbirile interjudetene initiate in reteaua RomTelecom si terminate in alte retele publice fixe vor ramane la nivelul aprobat ANRC in data de 2 septembrie: 6,68 eurocenti/minut in orele de varf si 5,01 eurocenti/minut in afara orelor de varf.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO