Business Hi-Tech

Universitatea Oxford testează în trafic o maşină fără şofer. VIDEO

Universitatea Oxford testează în trafic o maşină fără şofer
02.04.2012, 11:37 733

Un grup de cercetători de la Universitatea Oxford a cerut autorităţilor britanice să permită testarea unei maşini fără şofer pe străzile unor oraşe mici din Anglia, scrie The Telegraph.


Vehiculul testat este un jeep militar BAE Wildcat modificat, care va fi programat cu o hartă tridimensională a oraşelor Oxford şi Woodstock. Oamenii de ştiinţă vor să înceapă testele pe şoselele din cele două localităţi în următoarele două luni.


Maşina fără şofer testată de Oxford foloseşte camere video şi senzori laser pentru a calcula permanent poziţia automobilului în trafic. Vehiculul poate detecta prezenţa altor maşini în trafic şi poate să le evite, ceea ce maşinile fără şofer testate până acum nu au reuşit.


Citiţi şi:
Google testeaza maşina fără şofer pe străzile din SUA cu un orb la volan. VIDEO



Profesorul Paul Newman, directorul grupului de robotică mobilă de la universitate, a declarat că maşina a încheiat cu succes primul circuit săptămâna trecută, pe un drum închis din parcul Begbroke.


"Vrem să o testăm pe drumuri uzuale, folosite şi de alte persoane. Centrul Oxfordului ar fi potrivit, dar şi Woodstock, datorită terenului divers", a declarat Newman.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO