Business Hi-Tech

V-aţi săturat de atâţia prieteni pe Facebook? Acum puteţi să-i declaraţi duşmani

V-aţi săturat de atâţia prieteni pe Facebook? Acum puteţi să-i declaraţi duşmani
27.03.2012, 14:58 3820

Faptul că Facebook refuză din start orice factor negativ, fie el şi gramatical (vezi refuzul de a include un buton de "Dislike") nu e nou, însă o aplicaţie independentă postată pe reţeaua de socializare permite acum declararea la alegere a oricărui profil drept "duşman", în opoziţie cu termenul conscarat de "prieten", scrie Business Insider.

Aplicaţia EnemyGraph a fost proiectată de profesoruld e facultate Dean Terry, un fan al complexităţii relaţiilor umane, fie ele şi virtuale, care susţine că reţeaua de socializare ar trebui să permită şi inlcuderea aspectelor mai puţin plăcute. EnemyGraph permite utilizatorilor să vadă şi când unul dintre aşa-zişii prieteni ai unui profil a "dat like" unui duşman.

Terry, care a mai dezvoltat o aplicaţie pentru vizualizarea mesaşelor şterse de pe reţeaua Twitter, se aşteaptă ca Facebook să închidă EnemyGraph cât mai curând.

Conform EnemyGraph, profilul individual cu cei mai mulţi duşmani aparţine lui Rick Santorum, unul dintre finaliştii din cursa pentru desemnarea candidatului republican la alegerile prezidenţiale, recunoscut pentru campania sa fără scrupule, în timp ce la paginile de fani, cea mai "duşmănită" instituţie este Biserica Baptistă din Westboro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO