Business Hi-Tech

Vânzări peste aşteptări pentru consola PlayStation 4 de la Sony

Vânzări peste aşteptări pentru consola PlayStation 4...

Autor: Anca Dumitrescu

19.02.2014, 18:22 231

Vânzările au avut loc în perioada 15 noiembrie-8 februarie, potrivit Sony, care anticipa că până la sfârşitul lunii martie va comercializa 5 milioane de console.

Cererea pentru consolele de jocuri este un factor pozitiv pentru directorul general Kazuo Hirai, care în această luna a anticipat că grupul va înregistra pierderi nete de 110 miliarde de yeni (1,1 miliarde dolari), în condiţiile în care divizia producătoare de televizoare este pe cale să marcheze al 10-lea an consecutiv de pierderi.

PlayStation 4, cu un preţ de 399 de dolari, prima consolă de jocuri lansată de Sony în ultimii şapte ani, a recâştigat poziţia de lider pe piaţa americană de la Xbox One a Microsoft, datorită preţului mai mic cu 100 de dolari faţă de aceasta.

"Interesul pentru PS4 continuă să crească. Sunt încântat că atât de mulţi clienţi din întreaga lume continuă să aleagă PS4 ca cea mai bună consolă de jocuri", a declarat Andrew House, director general al diviziei de jocuri, la nivel mondial.

Hirai, fost şef al diviziei de jocuri a Sony, a spus la preluarea funcţiei de CEO, în 2012, că această divizie, alături de dispozitivele mobile şi produsele video sunt pilonii redresării Sony.

Compania japoneză a anunţat în această lună că va vinde divizia de PC-uri, neprofitabilă, şi că va elimina circa 5.000 de locuri de muncă.

Vânzările de PS4 au fost aproape duble faţă de cele ale celui mai apropiat competitor, potrivit datelor NPD Group, citate de Sony. Vânzările combinate ale PS4 şi PS3 au depăşit toate celelalte platforme de jocuri, în luna ianuarie.

PlayStation 4 şi Xbox One concurează cu consola Wii U a companiei japoneze Nintendo, aflată pe piaţă de peste un an.

Nintendo a vândut 2,4 milioane de console Wii U într-o perioadă de nouă luni încheiată în decembrie, a anunţat compania producătoare, în această lună.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO