Business Hi-Tech

Vanzarile Adobe Romania au crescut cu 60%

20.12.2007, 19:21 25

Adobe Systems Romania, filiala locala a producatorului american de software, a inregistrat in acest an o crestere de 60% a vanzarilor de licente in raport cu 2006, au declarat oficialii companiei.
"Din totalul vanzarilor noastre, circa 60% sunt realizate in Romania. Noi mai raspundem si de Republica Moldova, insa acolo vanzarile noastre vor creste doar daca vom incheia un contract important cu statul sau cu o mare companie. Anul acesta, vanzarile noastre au fost mai mari cu 60% decat anul trecut", a declarat Madgalena Neagu, directorul de vanzari al Adobe Systems Romania, citata de Mediafax.
Compania si-a propus pentru anul urmator o crestere cu 30% a vanzarilor atat in Romania cat si in Bulgaria, tara care intra de asemenea in responsabilitatea companiei.
Totodata, Adobe vizeaza atingerea unui numar de 70 de angajati pana in luna ianuarie, urmand ca pana la finele lui 2008 sa detina un numar de circa 110 angajati.
"Nu vrem sa angajam mii de oameni, ne-am propus sa angajam cateva sute de programatori pasionati", a declarat Alexandru Costin, directorul general al Adobe Systems Romania.
"In Romania, suntem implicati in mai multe proiecte ale Adobe, printre care dezvoltarea viitoarei versiuni a aplicatiei Dreamwaver, software folosit pentru designul paginilor de internet. Mai sunt si alte proiecte, insa nu sunt toate publice", adauga el.
Compania americana a patruns pe piata locala ca urmare a achizitiei firmei de software InterAKT Online in toamna anului trecut.
Solutiile si produsele Adobe sunt distribuite pe piata locala prin companiile Romsys Data si Integrated Romanian Information Systems (IRIS).
"Deschiderea biroului din Romania a insemnat si o atentie asupra ratei pirateriei din zona. In Romania, pirateria care afecteaza produsele Adobe depaseste nivelul ratei locale, de 67%", a adaugat Neagu.
Adobe Systems Incorporated a raportat, in anul fiscal 2007, un avans de 43% al profitului net, la 724 mil. dolari (500 mil. euro), in contexul unor venituri record, de 3,158 mld. dolari (2,2 mld. euro), in crestere cu 23% fata de anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO