Business Hi-Tech

Veniturile Orange România au scăzut cu 6,3% în T1, la 222 mil. euro

Veniturile Orange Romania au scazut cu 6,3% in T1, la 222 mil. euro

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

03.05.2011, 09:50 694

Orange Romania, numărul unu pe piaţa locală telecom, aînregistrat în primul trimestru din 2011 venituri de 222 mil. euro,în scădere cu 6,3%, potrivit raportului financiar al FranceTelecom, proprietarul companiei. Numărul de clienţi a scăzut cu 5%faţă de anul precedent, la 10,274 milioane.

"Excluzând impactul reglementărilor veniturile tuturorsubsidiarelor noastre din Europa au crescut, cu excepţia Românieiunde veniturile au scăzut şi a Elveţiei unde acestea au stagnat",potrivit datelor din raport.

"Ultimii doi ani de criză economică şi-au pus amprenta peobiceiurile de consum ale clienţilor. Chiar dacă observăm ooarecare imbunătăţire a mediului economic, cererea va creşteîntr-un ritm mult mai lent, iar în domeniul telecom, care esteoricum un domeniu cu o concurenţă feroce, eroziunea veniturilor vacontinua şi în trimestrele următoare. Încă de la începutul crizeiam dezvoltat o strategie elastică, adaptându-ne la condiţiilepieţei. Suntem mulţumiţi de rezultatele obţinute, că ne-am păstrato bază solidă de abonaţi şi că Orange se menţine lider de piaţă" adeclarat în comunicat Thierry Millet, CEO Orange România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO