Business Hi-Tech

Veniturile Vodafone au scazut cu 24%

04.02.2010, 23:06 22

Vodafone, numarul doi pe piata locala de telefonie mobila, ainregistrat in trimestrul fiscal incheiat in decembrie 2009venituri mai mici cu 23,8% fata de anul precedent, desi numarul declienti a crescut cu peste 1%, la 9,663 milioane de utilizatori.Operatorul a castigat 50.000 de abonati si 80.000 de utilizatori pecartele.

Compania a pus scaderea veniturilor pe seama contextuluieconomic dificil si a competitiei "intense", care au dus la oscadere semnificativa a tarifelor, in contextul ofertelorpromotionale lansate in luna decembrie.

"Desi operam intr-un context economic dificil si pe o piataextrem de competitiva, am reusit sa incheiem anul calendaristic2009 cu rezultate bune. (...) In ultimul an, am asistat la odiminuare cu peste 20% a industriei telecom locale, ceea ce nedetermina sa acordam in continuare multa atentie eficientizariibusinessului nostru", a declarat Liliana Solomon, CEO al VodafoneRomania. Operatorul nu a oferit detalii privind valoareaveniturilor sau a profitului.  In perioada aprilie-septembrie 2009Vodafone a obtinut venituri de 486 mil. euro si un profitoperational - EBITDA (castigul inainte de deducerea dobanzilor,taxelor, si includerea deprecierii si amortizarii) de 223 mil.euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO