Business Hi-Tech

Vicepreşedintele IBM: Serviciile cloud pot fi o zonă de creştere pentru România, inclusiv la export

Vicepreşedintele IBM: Serviciile cloud pot fi o zonă de...

Autor: Adrian Seceleanu

05.11.2013, 00:08 265
O investiţie a României într-o platformă de tip cloud, prin care statul să ofere servicii cetăţenilor şi să sprijine dezvoltarea companiilor, ar putea deveni o sursă de creştere a industriei, iar Bucureştiul ar putea exporta soluţii şi competenţe în alte ţări din regiune.
 
„România are oameni foarte bine educaţi aici, universităţi excelente, de aceea cred că serviciile cloud pot fi o platformă de inovaţie pentru România. Este un serviciu accesibil, scalabil, securizat, şi care poate permite României să ofere servicii şi capabilităţi în alte ţări“, a spus Matthew Friedman, vicepreşedinte al gigantului american IBM, care răspunde de 140 de ţări pe segmentul de marketing şi comunicare, de la Europa Centrală şi de Est până la Asia, Africa şi America Latină.
 
IBM ar putea ajuta România să dezvolte o infrastructură de tip cloud, a spus Friedman despre un anunţ făcut recent de ministrul societăţii in­for­maţionale Dan Nica în cadrul conferinţei ZF Digital ’13, privind intenţia executivului de a transfera în cloud o parte din infrastructura IT din administraţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO