Business Hi-Tech

VIDEO. Diana Andriţchi, cofondator al start-up-ului medtech Synaptiq: Am atras în doar două săptămâni suma de 160.000 de euro vizată pe SeedBlink. Mai avem o săptămână în care investitorii privaţi pot paria pe proiectul nostru. Cu Fortech Investments ne-am întâlnit la un eveniment InnovX-BCR

Autor: Adrian Seceleanu

02.05.2023, 02:18 196

Start-up-ul medtech Synaptiq, care dezvoltă o soluţie software ce eficientizează tratarea cancerului, a atras mai repede decât se aştepta bani de la investitori prin runda derulată pe platforma SeedBlink, a declarat într-un interviu pentru ZF Diana Andriţchi, cofondator al companiei.

„Noi suntem în proces de ridicare a unei runde de finanţare de tip seed şi la această rundă participă atât investitorii precedenţi din rudele rundele de la pre-seed, cât şi un nou fond de investiţii şi anume Fortech Investment, care s-a alăturat aceastei runde, ca şi lead investor. Noi ne dorim să ridicăm suma suma de 600.000 euro, partea de 440.000 de euro a fost deja asigurată de către investitori, iar pentru cei 160.000 de euro ne-am listat pe platforma Sedblink, acum o lună. A fost aşa o mare emoţie în momentul în care ne-am listat şi cumva eram foarte curioşi de cum o să deruleze lucrurile, având în vedere că este o platformă pentru investitori privaţi.

Eram curioşi cât de multă lume o să se regăsească în viziunea noastră şi o să vrea să ne susţină şi am fost foarte plăcut surprinşi că după numai două săptămâni şi jumătate am completat întreaga sumă de 160.000 euro. Din momentul acesta în care vorbesc mai avem 1 săptămână în care suntem listaţi pe SeedBlink şi atunci practic este deschis pentru oricine care care îşi doreşte să ne susţină în continuare şi care crede în ceea ce facem şi îşi doreşte să ştie că a contribuit într-un fel sau altul la îmbunătăţirea tratamentului pentru cancer.”

Suma maximă la care poate ajunge runda de pe SeedBlink este de 300.000 de euro.

Întâlnirea cu noul investitor din companie a avut loc la un eveniment organizat de acceleratorul InnovX-BCR, a spus Diana Andriţchi. „Noi i-am cunoscut pe reprezentanţii Fortech Investments la Innovx-BCR. Practic a fost ziua de după sfârşitul acceleratorului, ziua în care a fost o sesiune de pitch-uri unde noi am şi câştigat şi am primit de la ei un premiu special, care era cumva intenţia de a investi noi. După care ne-am întâlnit la Cluj de câteva ori, şi ei fiind la Cluj la fel, şi au fost discuţiile destul de plăcute. Au venit şi ei cu multe sfaturi şi am simţit aşa că am avut o relaţie specială încât şi noi îi admiram pe ei pentru ce fac ei şi ei ne admirau pe noi, pentru ce facem noi şi am simţit că împreună o să putem să să ducem mai departe proiectul.”
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO