Business Hi-Tech

Viitorul Cosmorom, discutat "curand"

26.11.2003, 00:00 13

Actionarii RomTelecom se vor intruni in perioada imediat urmatoare pentru a discuta situatia diviziei de telefonie mobila Cosmorom, a declarat, ieri, ministrul comunicatiilor , Dan Nica.
"Vom avea foarte curind o adunare a actionarilor in care vom discuta si acest lucru", a afirmat Nica.
El a precizat ca, pina in prezent, nu a primit raportul care urma sa fie realizat de Deutsche Bank privind situatia Cosmorom si pe baza caruia actionarii RomTelecom ar urma sa ia o decizie.
La sfirsitul lunii octombrie, ministrul Comunicatiilor a anuntat ca in cursul lunii noiembrie va avea loc o intilnire a actionarilor in care va fi prezentat raportul bancii de investitii.
"Pina atunci, nu exista nici o alta noutate. Cosmorom functioneaza foarte bine in continuare", a mai spus Nica.
El a aratat ca nici un operator din lume de telefonie mobila in sistem GSM nu a dat faliment. "Un operator trebuie sa isi continue investitiile in permanenta si acest lucru trebuie sa se intimple si la Cosmorom", a adaugat ministrul Comunicatiilor.
Grupul elen OTE, actionarul majoritar al operatorului RomTelecom, a anuntat, la inceputul lunii octombrie, in mod oficial, ca a decis sa nu mai investeasca in Cosmorom.
Conform unor surse apropiate companiilor, aceasta decizie va avea ca efect pe de-o parte sistarea finantarilor din partea RomTelecom pentru Cosmorom, iar pe de alta parte implica faptul ca OTE nu va mai garanta un eventual imprumut pentru operatorul de telefonie mobila.
In trimestrul al doilea al acestui an, Cosmorom a consemnat o pierdere neta de 6,6 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO