Business Hi-Tech

Viitorul RIM, producătorul BlackBerry: "Ori se vând, ori mor pe mâna lor"

 Viitorul RIM, producătorul BlackBerry: "Ori se vând, ori mor pe mâna lor"

Autor: Radu Racu

29.06.2012, 18:07 2201

Canadienii de la Research in Motion (RIM), producătorii telefoanelor Blackberry, s-au prăbuşit cu 15% pe bursă, cel mai grav declin din ultimele nouă luni, după ce au raportat o pierdere peste aşteptări, care intensifică presiunile pe identificarea unui potenţial cumpărător al companiei, scrie Bloomberg.

RIM a raportat joi o pierdere de 37 de cenţi la acţiune pentru primul trimestru al anului fiscal, de cinci ori mai mare decât se aşteptau analiştii. Vânzările au scăzut în acelaşi interval cu 43%, la 2,8 miliarde de dolari. Compania a anunţat joi că va renunţa la 5.000 de anagajaţi.

RIM,cu sediul în Ontario, miza la începutul acestui an pe lansarea noului sistem de operare BlackBerry 10 pentru a scăpa de o eventuală achiziţie, însă amânarea software-ului şi concurenţa tot mai puternică din partea iPhone face o tranzacţie tot mai posibilă. "Fie vând, fie se risipesc", spune Matt Thornton, analist la Avian Securities, din Boston. "E doar o chestiune de timp", susţine analistul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO