Business Hi-Tech

Virus impotriva Google, Microsoft si a prim-ministrului ungur

29.10.2004, 00:00 23



Cea mai recenta varianta a "viermelui" Zafi, anuntata saptamana aceasta, este mai agresiva decat versiunile anterioare si lanseaza atacuri catre site-urile Google, Microsoft si miniszterelnok.hu, care este site-ul web al prim-ministrului din Ungaria, anunta Zdnet.com.



Prima varianta a viermelui si-a facut simtita prezenta in luna aprilie a acestui an. Zafi.A nu avea un potential distructiv, el doar incercand sa se trimita la alte adrese de e-mail unguresti. Doua luni mai tarziu, a aparut Zafi.B, care stia deja cum sa inchida aplicatii de antivirus si firewall si "se interesa" si de alte adrese de e-mail, relateaza Zdnet.com.



Mikko Hypponen, director al departamentului de cercetare la compania antivirus F-Secure, a comentat ca cea mai recenta versiune a viermelui, Zafi.C, ar putea fi deosebit de periculoasa avand in vedere ca a doua versiune a facut parte din lista companiei sale cu cei mai agresivi 20 de virusi de pe Internet.
mihai.musatoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO