Business Hi-Tech

Visa şi Samsung au lansat o aplicaţie pentru plăţi mobile, destinată Jocurilor Olimpice şi Paralimpice

Visa şi Samsung au lansat o aplicaţie pentru plăţi mobile, destinată Jocurilor Olimpice şi Paralimpice

Autor: Claudiu Ilioiu

29.02.2012, 13:50 83

Visa şi Samsung au prezentat în cadrul târgului Mobile World Congress de la Barcelona lansarea unei aplicaţii pentru plăţi mobile, destinată Jocurilor Olimpice şi Paralimpice.

"Londra 2012 este o oportunitate valoroasă de a arăta viitorul plăţilor şi de a oferi o tehnologie ce va marca piaţa şi după anul 2012. Noua aplicaţie pentru plăţi mobile este cel mai important punct al acestei iniţiative," a declarat în cadrul unui comunicat Sandra Alzetta, Head of Innovation în cadrul Visa Europe.

Aplicaţia are la bază tehnologia Visa payWave, care permite realizarea de plăţi contactless la punctele de vânzare. Pentru a efectua o plată, utilizatorii trebuie să selecteze aplicaţia de plată Visa, să apese opţiunea "Pay" şi să ţină telefonul în dreptul unui cititor contactless. Aplicaţia oferă, de asemenea, posibilitatea verificării istoricului tranzacţiilor şi de a vizualiza bilanţul actualizat al contului personal.

Visa creează şi gestionează întreaga infrastructură şi reţea de plăţi din cadrul tuturor locaţiilor Jocurilor.

Conform datelor din comunicat pentru Jocurile Olimpice Londra 2012, vor exista peste 3000 de terminale contactless instalate în incinta locaţiilor Jocurilor Olimpice şi Paralimpice, prezentând modalităţi de plată prepaid, contactless, tehnologii mobile şi alte inovaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO