Business Hi-Tech

Wal-Mart pariaza pe playerul iPod

02.02.2005, 00:00 14

Gigantul retail american Wal-Mart adus in rafturile sale cel mai popular player de muzica digitala al momentului, iPod, decizie vazuta de analisti ca un nou succes pentru producatorul american Apple.
Wal-Mart vinde deocamdata iPod Mini, intr-un numar limitat de locatii si urmeaza sa decida daca va extinde acest parteneriat pe baza vanzarilor realizate. Oficialii companiei nu au confirmat zvonurile privind aducerea celui mai nou produs Apple, playerul iPod Shuffle. Mini este deocamdata singurul produs din magazinele Wal-Mart, insa se pare ca lantul retail va fi unul dintre canalele de vanzare care vor creste puternic vanzarile Apple anul acesta.
Informatii in acest sens circula deja in piata, iar fanii Apple, care nu au gresit niciodata in informarile lor neconfirmate oficial, spun ca Wal-Mart a comandat deja 250.000 de playere Shuflle. Pana acum, lantul retail nu a vandut marcile Apple, care in mod traditional avea produse mai scumpe decat restul pietei. Desantul lui Steve Jobs, seful executiv al Apple, pe segmentul retail a inceput anul acesta, cu iPod-ul Shuffle si noul computer Mac Mini.
In rpezent, pe langa lantul propriu de magazine si resellerii din lumea intreaga, Apple a semant acorduri de distributie cu cu lanturi retail precum Target sau Best Buy.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO