Business Hi-Tech

Wittmann & Partner cauta mai multi clienti in Banat

09.03.2007, 19:14 48

Compania Wittmann & Partner, din Sibiu, specializata pe dezvoltarea de aplicatii soft, isi propune sa creasca vanzarile externe cu pana la 30 la suta, in acest an, pentru a atinge valoarea de 250.000 de euro.
Contractele cu firme din afara Romaniei reprezinta 70 la suta din vanzarile totale ale companiei, cele mai multe vanzari fiind in Germania. Ciprian Candea, directorul general al firmei din Sibiu, explica aceasta orientare a activitatilor spre tarile din vestul Europei prin maturizarea pietei din UE.
In acelasi timp pentru anul in curs, Wittmann & Partner doreste o dezvoltare a retelei de colaboratori, precum si inaugurarea unui sediu in Timisoara. Intentia managementului este de a transforma firma intr-un jucator regional pe piata. "Avem vanzari in acest moment in judetul Sibiu si in judetele din zona. Ne-am propus sa deschidem si un sediu la Timisoara. Am ales acest oras pentru ca mediul economic de acolo este mai dinamic, deciziile se iau mai repede", precizeaza Ciprian Candea. Potrivit acestuia, in cursul anului urmeaza sa se mai faca 10 angajari de ingineri software, echipa firmei urmand sa ajunga la 33 de angajati. Directorul firmei sibiene a dorit sa precizeze ca principalul scop, la nivelul vanzarilor interne, este atingerea pozitiei de lider in domeniu pe zona Transilvania-Banat. Firma are in prezent sedii la Sibiu si la Asenberg (Germania).
Wittmann & Partner are mari asteptari, in acest an, de pe urma proaspat semnatului parteneriat cu Oracle, in urma caruia urmeaza sa implenteze solutii ERP (Enterprise Resource Planning - Planificarea Resurselor Companiei).
Prin acest parteneriat, compania sibiana spera sa acceseze firme mai mari, mai ales cu solutia JD Edwards, de la Oracle, un soft de management al productiei si al stocurilor. Wittmann& Partner Computer Systems (WPCS) s-a constituit in septembrie 2000 in urma unei aliante intre firma Artificial Intelligence Research Group (AIRG) din Sibiu si Wittmann EDV-Systems GmbH din Germania. Partea germana detine 80% din Wittmann&Partner, iar Ciprian Candea 20%.
Compania sibiana este specializata in dezvoltarea, implementarea si intretinerea de software - aplicatii Internet, Intranet si client-server pentru platforme Windows, Linux/Unix si IBM Lotus Notes.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO