Business Hi-Tech

Wizrom: Noii clienti ne-au marit afacerile cu 25% anul trecut

03.03.2005, 00:00 17

Producatorul autohton de aplicatii software pentru afaceri Wizrom a avut anul trecut o crestere a incasarilor de 25%, ajungand la o cifra de afaceri de 5 milioane de dolari (4,01 milioane de euro) si o rata a profitabilitatii de aproximativ 20%, a declarat Cristian Udrescu, directorul general al companiei.


Wizrom nu exclude listarea la Bursa, insa nu anul acesta. "Asteptam sa crestem afacerile spre 10 milioane de dolari", a precizat Udrescu.


In schimb, compania vrea sa isi consolideze pozitia castigand clienti noi, aducand noi produse pe piata si intarind activitatea filialelor pe care le-a deschis peste hotare, in Turcia si Bulgaria.


"Mentinerea ratei de crestere si imbunatatirea profitabilitatii sunt cele doua prioritati ale companiei pentru 2005", a explicat Zemy Apfelbaum, director de vanzari la Wizrom.


Producatorul roman, cunoscut pentru produsul sau de contabilitate, WizCount, si-a extins anul trecut portofoliul de clienti, dar si pe cel de aplicatii specializate pe diverse domenii.


Numarul de clienti a crescut per total cu 13%, iar compania a castigat 53 de noi clienti companii mari, precum si 198 de clienti companii mici si medii. Aproximativ 87% dintre clientii companiei au semant contracte cu suport tehnic inclus - cea mai profitabila activitate pentru Wizrom. Producatorul roman are 127 de angajati in acest moment, din care cei mai multi se ocupa de implementari si suport tehnic.


Aproape 80% din incasarile companiei provin de la solutiile de baza, WizCount si WizPro, in procente aproape egale, a precizat Zemy Apfelbaum. WizCount a migrat anul acesta de pe platforma tehnologica Oracle pe o solutie Microsoft. Astfel, noul produs se numeste WizCount SQL si va fi mai ieftin. "Am redus preturile pentru a fi mai competitivi si mai accesibili pentru targetul nostru principal - companiile mici si mijlocii", a spus Udrescu.


Noua aplicatie, spera oficialii companiei, va reprezenta 75% din incasarile pe 2005.


Wizrom mai are aplicatii specializate pentru segmentul auto (dealeri si importatori - WizAuto), pentru leasing (WizLeasing), pentru pontaj (WizTime), salarii (WizSalary), automatizarea echipei de vanzari (WizTop) sau pentru industria transporturilor (WizTravel).


Printre clientii companiei se numara Pepsi Romania, Elite, Peugeot si altii.


Anul acesta, pe langa WizCount SQL, compania a pregatit si alte surprize.


Wizrom a pregatit o aplicatie pentru leasing dupa cerintele acordului Basel II, pentru firmele din domeniul financiar.


De asemenea, au fost contractate doua aplicatii noi: Panorama Business Intelligence, pentru rapoarte de analiza a activitatii companiilor si Roadnet Transportation Suite pentru companiile de distributie. Anul acesta va fi unul de consolidare si pentru filialele externe ale companiei.


"Piata din Turcia are oportunitati imense in acest moment, chiar daca si concurenta este pe masura", a explicat Cristian Udrescu.


Chiar daca filialele nu reprezentau anul trecut decat 5-10% din afacerea companiei, procentele vor creste pe viitor. Wizrom este in discutii pentru achizitionarea unui sediu nou, lucru pentru care s-au investit peste un milion de euro.


De asemenea, compania a investit pentru intarirea echipei companiei, trecand printr-un proces complex de team-building, training si survival-training care a costat peste 170.000 de euro anul trecut.


WizRom Software si-a inceput activitatea in 1992 si este detinuta de fondul de investitii N SD Enterprise din Israel, in proportie de 85%, iar restul apartine directorului general Cristian Udrescu.
dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO