Business Hi-Tech

www: Un nou motor de cautare in limba romana

18.05.2001, 00:00 24



Holding-ul portughez orientat pe investitii in noua economie Escripovoa.com, prin partenerul sau roman, Hip Media, a lansat de curand un nou motor de cautare in limba romana, ce poate fi gasit la adresa www.zuky.ro.

Zuky.ro este o colectie de link-uri romanesti indexate pe categorii si subcategorii. Cateva dintre directoarele pe care s-a pus accent la indexare sunt "Arta sI Cultura" - director care contine informatii despre artisti, pictura, sculptura, muzee, "Comercial si Economie" - unde gasiti resurse utile din domeniul finantelor, comertului electronic, marketingului, "Educatie" (in aceasta categorie fiind grupate informatiile despre universitati, licee si biblioteci). De asemenea, este disponibil si un top cu cele mai vizitate 20 de site-uri din motorul de cautare.

Oficialii Hip Media spun ca dezvoltarea motorului a inceput la sfarsitul anului trecut, reprezentantii companiei s-au intalnit in Portugalia cu programatorii portalului Lusitano, (www.lusitano.pt), cu peste 4 ani de experienta pe piata portugheza.

Motorul de cautare Zuky are in momentul de fata indexate peste 15.000 de site-uri romanesti si se intentioneaza ca in doua luni sa lanseze si un motor de cautare pentru resurse Web internationale, ce va functiona pe un sistem bazat pe cel al portalului Altavista.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO