Business Hi-Tech

Xerox a raportat venituri de 44 mil. $ pentru anul trecut

01.03.2006, 20:09 22

Producatorul de echipamente si solutii pentru birou Xerox Romania a obtinut venituri de 44 milioane de dolari (37,1 milioane euro) anul trecut, in crestere cu 12% fata de 2004. Oficialii companiei nu au specificat valoarea profitului.

"Cresterea veniturilor se datoreaza in principal vanzarilor de echipamente si consumabile, dar si a serviciilor", a spus Marius Persinaru, director general al Xerox Romania.

Printre cele mai vandute imprimante pe anul trecut se afla modelele monocolor ieftine, semn ca piata romaneasca este inca orientata catre pret, au spus reprezentantii Xerox. Pe piata imprimantelor laser, compania a avut in 2005 o cota de piata de 16,7% ca valoare a vanzarilor si o cota de 10,7% din punctul de vedere al numarului de unitati vandute.

In cazul segmentului de echipamente destinate pietei "Office" (imprimante si multifunctionale pentru birouri medii si mari), volumul de vanzari este in continuare asigurat de echipamentele monocolor, dar clientii sunt din ce in ce mai orientati catre productivitate si usurinta in exploatare, ceea ce inseamna ca sunt dispusi sa cheltuiasca si mai mult, sunt de parere oficialii companiei.

Pe piata locala de multifunctionale laser, compania a avut anul trecut o cota de piata de 24,7% din punctul de vedere al valorii si de 13,4% din punctul de vedere al unitatilor vandute.

"Un segment foarte important pentru Xerox Romania este zona de outsourcing (nr. externalizare)", a spus Persinaru. Prin divizia de outsourcing, Xerox ofera servicii legate de productia si fluxul documentelor, ajutand companiile sa eficientizeze munca departamentului IT, sa controleze costurile de intretinere si de operare ale echipamentelor de imprimare si copiere. Xerox Romania ofera servicii de externalizare unor companii precum Raiffeisen Bank, Ardaf, Siemens sau KPMG.

Compania avea la sfarsitul anului trecut cinci distribuitori nationali pe teritoriul Romaniei, 25 de concesionari (parteneri de distributie ce au contract direct cu Xerox) si 135 de reselleri autorizati (firme care au contract de revanzare cu distribuitorii). "Pentru 2006 dorim sa avem cat mai multe evenimente locale in tara pentru a sustine dezvoltarea locala si regionala. Vom continua investitiile in publicitate si din luna martie speram sa fim cat mai vizibili", a precizat Persinanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO