Business Hi-Tech

Yahoo aduce cautarea si pe mobil

08.07.2005, 19:23 14

Chiar daca mergeti pe strada si sunteti departe de computer, asta nu inseamna ca nu va mai numarati printre posibilii utilizatori ai serviciilor oferite de marile motoare de cautare de pe Internet. Cu o conditie: sa aveti telefonul mobil la indemana.

Dupa ce acest lucru a devenit posibil in Statele Unite in urma cu cateva luni (initiator, cine altul decat Google), rivalul Yahoo a prezentat ieri o oferta asemanatoare. Desi valabila deocamdata tot doar pentru utilizatorii americani, initiativa Yahoo este un semnal ca viitorul IT&C este intr-adevar "Internet mobil, accesibil oriunde", sunt de parere analistii.

Noul serviciu al Yahoo le permite utilizatorilor sa afle care sunt cele mai apropiate magazine de interes, precum si informatii bursiere sau despre starea vremii, trimitand un simplu SMS de pe telefonul mobil.

Utilizatorul poate sa-si defineasca si "shortcut-uri" - de pilda, daca trimite prin SMS litera w (de la weather - vreme) urmata de codul zip al regiunii unde se afla, va primi imediat un raspuns cu prognoza meteo.

In plus, Yahoo a anuntat si faptul ca motorul sau de cautare este de acum accesibil tuturor posesorilor de telefoane mobile compatibile WAP (wireless access protocol), o tehnologie destul de raspandita in prezent. Pana acum, numai utilizatorii cu mobile sofisticate (smartphones), puteau sa acceseze motorul de cautare al Yahoo.

Noul serviciu este insa disponibil deocamdata numai din Statele Unite.

Serviciile sunt oferite de Yahoo gratuit, insa oficialii companiei au spus ca utilizatorii ar putea fi taxati in functie de politicile operatorilor de telefonie mobila, conform CNet News.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO