Business Hi-Tech

Yahoo lanseaza echipamente electronice sub propriul brand

08.12.2004, 00:00 13

Cel mai popular portal web al momentului, Yahoo, nu se mai multumeste cu veniturile din publicitatea pe Internet si a lansat propriul brand de electronice.
Doua sisteme Home Theater si patru playere DVD vor fi vandute de acum inainte sub brandul Yahoo, in urma unui parteneriat cu producatorul Diamond Electronics. Zvonurile privind intrarea companiei pe aceasta piata dateaza din septembrie, cand pe Internet au aparut mai multe fotografii cu produse pe care aparea sigla Yahoo.
Chair daca pareau la inceput a fi doar glume nevinovate ale pasionatilor de grafica computerizata, acum s-au transformat in realitate. Varful de gama al sistemelor Yahoo Home Cinema - YTH-650 - costa 270$ si este format dintr-un player care se intelege cu majoritatea formatelor DVD, inclusiv cu DivX si un sistem de boxe 5.1 cu puterea totala de 465W.
La capitolul playere DVD, producatorii au lansat modelul YDP-700, portabil, nu cu mult mai mare decat carcasa unui disc DVD si cantarind de 640 de grame. Sistemul reproduce formatele DVD, DVD-R, DVD-RW, CD, CD-R, CD-RW melodii MP3 si poze JPEG. Vine si cu telecomanda, iar pretul este competitiv: numai 100$.
In viitorul apropiat se asteapta lansarea modelului YDP-530 care in afara de formatele DVD video standard, reproduce si filmele DivX. Va citi si carduri de memorie SD, SM, MMC si MS, insa pretul playerului nu a fost dezvaluit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO