Business Hi-Tech

Yahoo! tinteste 10% din piata locala de publicitate online

16.04.2007, 18:20 17

Compania americana Yahoo!, al doilea mare motor de cautare din lume, va inregistra in acest an o cota de aproximativ 10% din piata locala de publicitate online, estimeaza Mihai Fanache, media director la MediaCafe, agentia care se ocupa in Romania de vanzarea de publicitate pe reteaua siturilor detinute de Yahoo!.
Piata locala de publicitate online a fost estimata anul trecut la aproximativ 5 mil. de euro, iar anul acesta este asteptata sa se ridice la peste 7 mil. de euro. MediaCafe se asteapta in acest an la o crestere de 500-600% fata de 2006 a veniturilor generate de vanzarea de publicitate pe siturile Yahoo!.
"Este probabil o crestere nenaturala", afirma Fanache. Conform lui, anul trecut a fost unul al experimentelor pentru Yahoo! in Romania, clientii locali fiind initial reticenti in a desfasura campanii de publicitate online prin reteaua americana. "Probabil din 2008 vor urma cresteri naturale de pana la 150% si atunci vom putea vorbi despre evolutia vanzarilor Yahoo! in Romania", a mai spus Fanache.
Reteaua Yahoo! numara in Romania aproximativ 5,5 milioane de utilizatori, din care 4,65 milioane sunt inregistrati si pot fi targetati intr-o eventuala campanie online.
Conform datelor MediaCafe, aplicatia de mesagerie instantanee Yahoo! Messenger are circa 3,5 milioane de utilizatori din Romania, iar numarul utilizatorilor serviciului gratuit de posta electronica Yahoo! Mail se ridica la circa 3,4 milioane. Anul trecut, Yahoo! a inregistrat in Romania o crestere a bazei de utilizatori de peste 160%.
"Numarul mediu de pagini vizitate lunar de catre un utilizator Yahoo! din Romania este de 441, ceea ce inseamna pentru noi 441 de ad-uri livrate pe parcursul unei luni, putandu-ne astfel ridica peste performantele publicitatii TV", sustine oficialul MediaCafe. Compania MediaCafe a fost infiintata la mijlocul anului trecut de Mihai Fanache, principalii sai competitori fiind MediaPro Interactiv, ARBOmedia, AdEvolution. Compania mai vinde spatii publicitare si pe alte situri, printre care YouTube sau Photobucket.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO