Business Hi-Tech

ZF Live. Dorin Pena, Cisco, şi Ovidiu Ghiman, Telekom. Companiile încă ignoră în număr mare riscurile generate de atacurile cibernetice, dar cererea de soluţii creşte accelerat. "Pentru 2020 pariez pe creşterea numărului de proiecte de digitalizare, când vine vorba de numărul companiilor mari şi medii“

Autor: Iulian Tenchiu

20.12.2019, 19:20 16752

Un număr ridicat de companii din România se consideră prea puţin importante pentru a fi ţinta unor atacuri cibernetice astfel că evită să investească în soluţii de protecţie, însă per ansamblu gradul de conştientizare este în creştere astfel că şi cererea are o evoluţie pozitivă, au declarat în cadrul emisiunii de business ZF Live Dorin Pena, director general Cisco, şi Ovidiu Ghiman, director executiv comercial B2B, Telekom.

„În ciuda efortului de educaţie pe care îl facem împreună cu Cisco, pentru a atrage atenţia companiilor din România asupra riscurilor pe care le au atunci când vorbim despre atacurile cibernetice, există un număr mare de companii care ignoră aceste riscuri. Am realizat un studiu de piaţă printre companiile din România, alături de colegii noştri din Germania, iar 9 din 10 proprietari de  businessuri româneşti spun că afacerile lor sunt prea mici pentru a fi ţinta unor atacuri. 8 din 10 spun că dacă vor fi ţinta unui atac cibernetic, acesta nu va avea efecte semnificative asupra businessurilor lor, asta în condiţiile în care 3 din 10 angajaţi pot instala orice aplicaţie pe absolut orice staţie de lucru în companie“, a explicat Ovidiu Ghiman. El a adăugat că în ciuda credinţei pe care o au multe companii că nu pot deveni victime ale unor atacuri, realitatea este că peste o jumătate dintre firme s-au confruntat cu acest lucru. 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO