Business Internaţional

4 din cele 6 reactoare de la Fukushima nu pot fi reparate. Preşedintele Tokyo Electric, spitalizat

4 din cele 6 reactoare de la Fukushima nu pot fi reparate. Preşedintele Tokyo Electric, spitalizat

Autor: Adrian Voicu

30.03.2011, 17:01 23

Patru din cele şase reactoare de la centrala nucleară FukushimaDaiichi au fost aduse într-un grad de degradare atât de puternicîncât nu mai pot fi reparate, a declarat preşedintele consiliuluide administraţie al Tokyo Electric Power Co (TEPCO), citat deWashington Post.

Preşedintele boardului, Tsunehisa Katsumata, a declarat că vaprelua operaţiunile Tokyo Electric de la centrala de la Fukushima,deoarece preşedintele companiei Masataka Shimizu a fost spitalizatca urmare a unei boli cauzate de stres.

Shimizu, în vârstă de 66 de ani a păstrat tăcerea în legătură cuevoluţia lucrărilor de salvare a centralei nucleare. Oficialii audeclarat că acesta suferă de hipertensiune şi ameţeli.

Katsumata, care a apărut în faţa presei pentru prima dată dupăcutremur, şi-a exprimat scuzele pentru "accidentul grav" de lacentrala nucleară şi pentru "anxietatea, neliniştea şi neplăcerilecauzate societăţii ca urmare a împrăştierii materialelorradioactive în atmosferă, apă şi pentru impactul asupra culturilorşi apei potabile".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO