Business Internaţional

"Adio, Grecia! Azi nu vă mai putem salva!"

"Adio, Grecia! Azi nu vă mai putem salva!"

Autor: Radu Racu

22.06.2012, 16:38 3498

Prima pagină a ediţiei de vineri a cotidianului german Bild, cel mai mare ziar din Europa continentală, după numărul de copii difuzate, respectiv 3,7 milioane în fiecare zi.

Titlul ediţiei de vineri se traduce "Adio, Grecia! Azi nu vă mai putem salva!". Mesajul vizează meciul de fotbal dintre Germania şi Grecia, de la Campionatul European de Fotbal, care se va juca vineri seara, în contul sferturilor de finală ale turneului.

Germania a înaintat în faza grupelor la Campionatului European de Fotbal neînvinsă şi are toate şansele ca în sferturile de finală din această seară să excludă Grecia de la Euro 2012. În contrast cu arhetipul economiei elene, echipa greacă este bine organizată, disciplinată şi motivată şi poate aduce surprize.

Pentru greci miza este cu atât mai mare cu cât acasă orgoliul naţional rănit de criza economică împleteşte strâns sportul cu politica. În Grecia, coaliţia de guvernământ nou formată a promis că va înfrunta Berlinul şi pe ceilalţi creditori internaţionali pentru a le smulge condiţii mai puţin aspre pentru programul de austeritate. Citiţi mai mult despre meciul de fotbal dintre Germania şi Grecia aici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO