Business Internaţional

Aeroflot, favorit pentru preluarea Jat Airways din Serbia

28.05.2007, 15:54 20

Compania de transport aerian Aeroflot din Rusia a facut cea mai solida oferta pentru preluarea grupului sarb Jat Airways pana in prezent, potrivit declaratiilor ministrul sarb de transport, Velimir Ilic, citat de Budapest Business Journal.
Autoritatile sarbe au declarat ca compania rusa s-a angajat sa pastreze toti anagajatii companiei Jat Airways, sa achite datoriile companiei si sa achizitioneze noi avioane.
"Guvernul va decide daca Aeroflot va deveni proprietarul unor procente din actiunile Jat Airways", spune Ilic.
Ministrul economiei si dezvoltarii regionale, Mladan Dinkic, a confirmat ca compania nationala de transport aerian a Serbiei a starnit interesul mai multor cumparatori, adaugand ca guvernul va stabili conditiile in care va avea loc privatizarea companiei pana la sfarsitul lunii iunie.
Ministrul sarb a declarat de asemenea ca privatizarea companiei este singura solutie pentru salvarea transportatorului, tinand cont ca Jat nu este capabila sa cumpere pe cont propriu noi avioane.
La inceputul lunii aprilie, transportatorul rus Aeroflot a intrat alaturi de banca UniCredit in cursa de preluare a grupului Alitalia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO