Business Internaţional

AIG are probleme cu al cincilea uragan, Spitzer

22.10.2004, 00:00 18



Presedintele American International Group, Maurice "Hank" Greenberg, a anuntat ieri investitorii ca uraganele au incetinit cresterea profitului pe al treilea trimestru, la cel mai mare asigurator din lume, informeaza Bloomberg.



Potrivit unor analisti, profiturile ar putea avea de suferit in urmatoarea perioada de pe urma investigatiilor procurorului general al statului New York, Eliot Spitzer, care urmareste modul in care asiguratorii se folosesc de platile facute brokerilor pentru a castiga afaceri.



"Piata asigurarilor este supravegheata de vreo doi ani", a declarat David Schiff, editor la Schiff's Insurance Observer, fost director de brokeraj la Emerson, New York, ingrijorat in legatura cu amenzile si alte cheltuieli impuse de autoritatea de supraveghere. "Se pregateste o batalie", a mai spus el.



Profitul AIG pe al treilea trimestru nu a suferit modificari semnificative comparativ cu anul precedent, mentinandu-se la circa 2,58 miliarde dolari, sau 98 de centi pe actiune, estimeaza analistii intervievati de Thomson Financial. Patru uragane in Florida si trei taifunuri in Japonia au costat compania cu sediul la New York 515 milioane dolari, a declarat asiguratorul.



Actiunile AIG au cunoscut o depreciere de 10% pe 14 octombrie, cea mai semnificativa scadere in decurs de o zi de la prabusirea bursei din 1987, dupa ce Spitzer a acuzat brokerii de manevrarea afacerilor catre asiguratorii preferati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO