Business Internaţional

Al treilea cel mai bogat om al lumii cu afaceri şi în România stă în spatele celei mai importante tranzacţii imobiliare din istoria Statelor Unite

Al treilea cel mai bogat om al lumii cu afaceri şi în...

Autor: Cristina Roşca

21.04.2013, 16:41 6781

Compania controlată de Amancio Ortega, al treilea cel mai bogat om al lumii şi totodată unul dintre cei mai discreţi miliardari, deţine o proprietate imobliară pe celebra arteră de cumpărături Fifth Avenue din New York.

Dealul prin care gigantul spaniol Inditex – proprietarul brandului Zara – a cumpărat această proprietate imobiliară este considerată una dintre cele mai scumpe afaceri imobiliare din istoria Statelor Unite, scrie Financial Times. Clădirea cumpărată în urmă cu circa doi ani a costat gigantul spaniol 324 milioane de dolari, un record în domeniul imobiliar de peste ocean.

Vizitatorii magazinului Zara nu ştiu însă că atunci când calcă pragul spaţiului de pe Fifth Avenue păşesc într-una dintre cele mai scumpe clădiri din lume.

Inditex a terminat anul trecut cu afaceri de 16 mld. euro şi o reţea de peste 6.000 de magazine.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO