Business Internaţional

Allianz are curaj sa intre in Rusia

07.08.2001, 00:00 13



Allianz, cea mai mare companie de asigurari din Germania, intentioneaza sa-si extinda activitatile din Rusia prin achizitia unui pachet de 45% din actiunile firmei Rosno, informeaza site-ul insurancenewsnet.

Prin aceasta achizitie, Allianz va deveni prima companie multinationala care cumpara un pachet majoritar la o firma importanta de asigurare din Rusia. Rosno este cel de-al treilea asigurator din Rusia in functie de volumul primelor subscrise si are o cota de piata de aproximativ sase procente.

In viitor, Allianz va avea optiunea de a-si mari detinerea la Rosno. Partile implicate au convenit sa nu dezvaluie detaliile financiare ale tranzactiei, care este in prezent analizat de organismele de reglementare din Rusia, au declarat reprezentantii Allianz, care spera ca afacerea sa fie incheiata pana in septembrie.

Printre clientii Rosno, care are sediul in Moscova, se numara corporatii internationale importante, companii ruse, dar si persoane fizice. Asiguratorul rus a realizat venituri din prime de 311 milioane dolari in 2000, perioada in care numarul clientilor s-a majorat cu aproape 30%, potrivit oficialilor Allianz.

Pachetul de actiuni ce va fi preluat de firma germana, apartine in prezent holdingului Sistema, o companie cu activitati in sectorul industrial si financiar, precum si altor actionari.

Allianz spune ca aceasta investitie reprezinta un pas important in strategia de extindere pe piata rusa, pe care este deja prezenta inca din 1991 prin Ost-WestAllianz, o companie specializata in asigurari pentru marii clienti industriali. OWAZ va ramane independenta si isi va continua activitatea pe actualul segment de piata, au precizat oficialii Allianz.

"Preluarea pachetului de actiuni ROSNO va oferi Allianz o prezenta mai substantiala pe piata clientilor locali si pe cea a asigurarilor destinate persoanelor fizice, in special in sectorul asigurarilor de sanatate", a anuntat compania germana.

"Piata rusa joaca un rol foarte important in Comunitatea Statelor Independente (CSI) si are un potential enorm de crestere. Extinzandu-ne acum, vom avea avantahjul primului intrat pe piata", a declarat Micahel Diekmann, membru al Consiliului de Administratie al Allianz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO