Business Internaţional

Allianz cere ajutor pentru preluarea RAS

09.02.2006, 20:38 8

Directorul executiv al grupului german de asigurari Allianz, Michael Diekmann, a cerut actionarilor sa aprobe preluarea integrala a companiei italiene de profil RAS, valoarea tranzactiei ridicandu-se la 5,9 miliarde de euro (7 miliarde de dolari).

Diekmann a sustinut in cadrul unei intalniri extraordinare a actionarilor ca incorporarea integrala a RAS va permite cresterea eficientei si va facilita procesul decizional.

"Suntem increzatori ca avantajele strategice si operationale vor oferi pe termen mediu perspective atragatoare de profit, care vor justifica in totalitate tranzactia", a spus Diekmann.

Preluarea integrala a RAS va oferi Allianz posibilitatea extinderii operatiunilor in Italia, Austria, Elvetia si Spania.

Cea mai mare companie de asigurari din Germania a inaintat in luna septembrie a anului trecut o oferta de majorare a participatiei sale la capitalul RAS, la acel moment controland 55% din actiunile asiguratorului italian. Potrivit lui Diekmann, preluarea RAS va conduce la majorarea profitului net aferent acestui an cu 370 de milioane de euro.

Castigul pe actiune al Allianz va cunoste insa o scadere de 2%, ca urmare a emiterii unui numar suplimentar de actiuni.

Goldman Sachs, Allianz si American Express au semnat, recent, un acord pentru a investi 3,78 de miliarde de dolari in Industrial and Commercial Bank of China (ICBC), cea mai mare banca chineza.

Anuntul a fost facut printr-un comunicat comun al celor trei institutii, care nu a confirmat insa informatiile privind preluarea unei participatii de 10% la ICBC, care detine in China o cota de piata de circa 20%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO