Business Internaţional

Alstom, anchetata de FBI si SEC

01.07.2003, 00:00 12



Alstom, cel de al doilea mare producator de trenuri din lume, a anuntat ca divizia sa de din SUA a subestimat pierderile estimate in cadrul unui contract ca urmare a erorilor contabile. Ca urmare a acestui fapt, Alstom va inregistra in conturi cheltuieli suplimentare de 51 milioane de euro pentru anul fiscal 2003. Atat FBI cat si SEC vor investiga activitatea diviziei americane a companiei Alstom.



Pierderea neta a companiei, dupa inregistrarea costurilor aditionale, se ridica la 1,38 mld. euro, fiind amplificata si de cheltuielile neprevazute datorate unor defecte de productie dar si de un numar tot mai redus de comenzi.



Actiunile Alstom, listate pe bursa din Paris, au pierdut 19 centi ajungand la 2,96 euro. Din 1998 - cand a avut loc prima oferta publica de vanzare - si pana in prezent valoarea actiunilor s-a redus cu 90%.



Erorile de contabilitate privesc un contract de fabricare a locomotivelor incheiat cu Hornell, fabrica apartinand Alstom.



Ca urmare a acestor nereguli, Alstom a suspendat prim vice-presedintele si vice-presedintele financiar al diviziei americane, pana la finalizarea investigatiilor.



Alstom, care a intrat pe piata americana in urma cu 6 ani, a obtinut anul trecut un contract de 2,36 mld. euro. pentru lucrari la metroul din New-York.



Compania franceza a contruit doua treimi din trenurile de mare viteza din lume, furnizand de asemenea locomotive pentru companii ca Amtrak din SUA sau pentru ruta feroviara Eurostar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO