Business Internaţional

Angela Merkel le cere oamenilor de afaceri de la Davos mai mult timp

Angela Merkel le cere oamenilor de afaceri de la Davos mai mult timp
26.01.2012, 10:51 1136

Cancelarul german Angela Merkel a făcut apel la liderii businessului mondial prezenţi la Forumul Economic de la Davos să dea mai mult timp liderilor europeni pentru a lupta cu criza, angajându-se în acelaşi timp că Europa îşi va reveni şi va readuce încrederea mediului de afaceri, informează Bloomberg.

"Aş dori să vă cer tuturor celor prezenţi aici în calitate de reprezentanţi ai comunităţii de business" să recunoaşteţi cât de mult lucrează guvernele democratice şi "să acceptaţi că aceste procese vor fi pe etrmen lung", a spus Merkel în cadrul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri.

Comentariile cancelarului german sunt o schimbare de la discursul obişnuit al acestuia, care până recent punea accent pe "lupta" dinter pieţe şi politicieni.

Merkel a respins ideea aducerii de noi bani în lupta cu criza reiterând ideea că este nevoie de reducerea datoriei şi deficitelor în acelaşi timp cu creştere competitivităţii.

"Europa va deveni mai atractivă odată ce vom înfrânge această criză şi sunt absolut convinsă că vom reuşi să preluăm controlul asupra crizei", a spus cancelarul. Liderii europeni vor discuta măsurile necesare pentru creşterea competitivităţii şi crearea de locuri de muncă în cadrul summitului ce va avea loc la 30 ianuarie şi în martie, a adăugat Merkel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO