Business Internaţional

Apar primele fisuri democratice în Coreea de Nord? Agenţia de presă Associated Press a deschis un birou la Phenian

Apar primele fisuri democratice în Coreea de Nord? Agenţia de presă Associated Press a deschis un birou la Phenian

Autor: Alexandru Stefan Matei

17.01.2012, 15:14 464

Agenţia de presă Associated Press (AP) a deschis un birou la Phenian, devenind astfel prima agenţie de ştiri internaţională cu activitate continuă în Coreea de Nord, scrie Business Insider.

Într-o ceremonie ce a avut loc luni, şi care vine la mai puţin de o lună după moartea dictatorului Kim Jong-il, directorul executiv al Associated Press Tom Curley şi o delegaţie formată din executivi ai companiei au inaugurat biroul de la Phenian situat în sediul agenţiei de presă de stat a Coreei de Nord.

Biroul extinde prezenţa agenţiei în Coreea de Nord, care a intrat în această ţară în 2006 prin oferirea de servicii video. Filmări în exclusivitate realizate de angajaţii agenţiei au fost difuzate în întreaga lume cu ocazia înmormântării lui Kim Jong-il.

Acum, jurnaliştii şi fotografii Associated Press vor putea lucra în Coreea de Nord.

AP este o agenţie de presă independentă fondată în urmă cu 165 de ani la New York şi are operaţiuni în mai mult de 100 de ţări şi peste 2.500 de angajaţi în întreaga lume.

După decesul lui Kim Jong-il, conducerea Coreei de Nord a fost preluată de fiul său de numai 27 de ani Kim Jong-un, care a avut mai multe contacte cu civilizaţia vestică, studiind pentru scurt timp la o şcoală privată din Elveţia. Occidentul speră ca această schimbare de lidership să ducă la deschiderea uneia dintre cele mai izolate economii ale lumii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO