Business Internaţional

Apple plănuieşte să lanseze primele telefoane pliabile din istoria companiei

Apple plănuieşte să lanseze primele telefoane pliabile din istoria companiei

Autor: Eduard Ivanovici

05.01.2021, 16:34 321

Apple este cu un pas mai aproape de crearea primelor smartphone-uri pliabile din istoria companiei. Gigantul american i-a cerut producătorului Foxconn să creeze două prototipuri de carcase tip „foldable”, care au trecut ulterior testele de durabilitate în cadrul fabricii din Shenzhen, China.

Potrivit unui raport al publicaţiei taiwaneze Economic Daily News, unul dintre dispozitive este un telefon cu o linie de pliere verticală, care ar semăna cu Samsung Galaxy Z Flip, transmite Mashable.

Celălalt este un telefon cu două display-uri conectate, similar modelului Surface Duo produs de Microsoft.

Ideea unui iPhone pliabil nu este nouă. Compania a declarat încă din 2018 că plănuieşte să lanseze un astfel de telefon în 2020, însă pandemia de coronavirus a schimbat radical planurile gigantului de anul trecut.

Producţia de iPhone-uri va creşte cu 30% în prima jumătate a anului, de vreme ce Apple intenţionează să asambleze 96 de milioane de smartphone-uri în S1/2021, potrivit unor surse citate de publicaţia japoneză Nikkei.

Per total, gigantul plănuieşte să producă 230 de milioane de telefoane în 2021, cu 20% mai mult decât media de anul trecut.

 
AFACERI DE LA ZERO