Business Internaţional

Aproape 3.000 de milionari din SUA au primit ajutor de şomaj în timpul crizei

Aproape 3.000 de milionari din SUA au primit ajutor de şomaj în timpul crizei

Autor: Radu Racu

03.10.2010, 13:38 28

Aproape trei mii de milionari din SUA au apelat la ajutorul deşomaj în 2008, după ce economia a alunecat în recesiune, potrivitdatelor fiscului american, citate de Bloomberg.

Datele Fiscului (Internal Revenue Service) arată că 2.840 degospodării care au raportat în 2008 venituri de peste 1 milion dedolari au beneficiat în acelaşi an şi de ajutoare de şomaj în sumătotală de 18,6 milioane de dolari. Din milionarii şomeri, 806contribuabili aveau venituri anuale de peste 2 milioane de dolari,iar 17 câştigau peste 10 milioane de dolari pe an.

Numărul bogaţilor care au apelat la ajutorul statului este redusîn comparaţie cu totalul americanilor care au primit un astfel desprijin. Astfel 9,5 milioane de persoane au încasat, în 2008, lanivel naţional, 43,7 miliarde de dolari. Totuşi, economiştii s-audeclarat surprinşi de cât de mulţi milionari au primit indemnizaţiede şomaj.

"Este o cifră mai mare decât mă aşteptam. Dar oamenii,indiferent de venit, pot să-şi piardă slujba", a afirmat AlanViard, cercetător la Institutul American pentru Companii dinWashington.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO