Business Internaţional

Arcelor Mittal continua extinderea in Europa de Est

15.11.2007, 18:09 10

Arcelor Mittal, cel mai mare producator de otel din lume, a anuntat o crestere a profitului pe trimestrul al treilea de 36%, depasind estimarile analistilor, scrie Bloomberg.
Profitul net a atins 3 miliarde de dolari (2 mld. euro), fata de 2,2 miliarde de dolari (1,5 mld. euro) inregistrate anul trecut. Profitul a depasit media de 2,4 miliarde de dolari (1,63 miliarde de euro) estimata de cinci analisti intervievati de Bloomberg.
Vanzarile din perioada iulie-septembrie 2007 au crescut cu 15%, atingand 25,5 miliarde de dolari (17,3 miliarde de euro). Arcelor Mittal produce 10% din cantitatea de otel obtinuta la nivel mondial.
Aproximativ jumatate din minereul de fier folosit de companie vine din minele unor tari ca Brazilia sau Kazahstan, conform purtatorului de cuvant Julien Onillon. Compania va investi 4,2 miliarde de dolari (2,85 miliarde de euro) in extinderea in zone ca Asia, Africa si estul Europei, unde cererea este mai mare decat oferta pe piata siderurgica.
"Arcelor Mittal trebuie sa se extinda in afara Statelor Unite si a Europei. Importurile din China continua sa exercite presiuni asupra Europei", a declarat Charlie Dove-Edwin, analist la MF Global Securities din Londra.
Profitul brut pe trimestrul al patrulea este estimat la o valoare intre 4,6 miliarde de dolari (3,13 miliarde de euro) si 4,8 miliarde de dolari (3,26 miliarde de euro). Profitul inregistrat in America, Asia, Africa si Rusia va ramane la cotele actuale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO