Business Internaţional

Atacurile asupra băncilor italiene sunt nejustificate - ministru

 Atacurile asupra băncilor italiene sunt nejustificate - ministru

Autor: Marius Oncu

18.07.2011, 17:39 376

Atacurile asupra băncilor italienesunt nejustificate, iar economia Italiei este într-o situaţiediferită comparativ cu statele care au primit ajutor financiarextern, a declarat, luni, ministrul de Externe, Franco Frattini,citat de Reuters.

Frattini, aflat în vizită laBeijing, a adăugat că va discuta cu oficiali chinezi despre omajorare a investiţiilor Chinei în Italia.

Investitorii au fost îngrijoraţi,în ultima perioadă, că Italia, a treia mare economie a zoneie euro,ar putea fi următorul stat atras în criza datoriilor din zona euro,din cauza datoriei de stat foarte mari. Italia are datorii de 1.600miliarde de euro, reprezentând 120% din PIB. Acţiunile băncilor dinItalia au înregistrat fluctuaţii puternice în ultimele săptămâni,din cauza temerilor privind criza datoriilor suverane.

Grecia, Irlanda şi Portugalia auprimit ajutor financiar extern de la Fondul Monetar Internaţionalşi Uniunea Europeană, după ce creşterea costurilor de împrumut aîngreunat finanţarea de pe pieţele internaţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO