Business Internaţional

Au rămas ungurii fără bani? Vânzările de retail au crescut cu numai 2% în octombrie, cel mai redus nivel înregistrat în ultimii doi ani

Au rămas ungurii fără bani? Vânzările de retail au...

Autor: Catalina Apostoiu

05.12.2016, 20:09 508

Volumul vânzărilor din retail a înregistrat o creştere anuală de 2,6% în octombrie, potrivit datelor Biroului Central de Statistică al Ungariei citate de Portfolio.hu. Rata de creştere este cea mai mică din ultimii doi ani, cu excepţia celei din ianuarie acest an. Incluzând creşterea anemică din octombrie, tendinţa vânzărilor din retail indică o stagnare surprinzătoare.

Ultimele cifre ar putea sugera că nu va exista o creştere mai mare a consumului în trimestrul IV, ceea ce implică faptul că rata de creştere a PIB din acest an ar putea depăşi cu greu 2%. Totuşi, vânzările din decembrie ar putea impulsiona rezultatele pe trimestrul patru. Consumul gospodăriilor nu este însă aşteptat să înregistreze un trend de creştere mai redus pe viitor.

Salariile reale au avansat rapid în acest an, iar creşterea salarială va fi impulsionată în plus în urma majorării salariului minim şi a reducerii contribuţiilor angajatorilor. Drept rezultat, consumul ar putea înregistra o redresare în lunile viitoare, scrie Portfolio.hu. 

catalina.apostoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO