Business Internaţional

Australia avertizează privind un posibil atac în Turcia cu ocazia comemorării unui eveniment istoric

Australia avertizează privind un posibil atac în Turcia...

Autor: Mircea Olteanu

06.04.2017, 13:30 104

Ministrul australian de Externe, Julie Bishop, a transmis că autorităţile turce cunosc aceste informaţii "şi în mod tradiţional oferă un nivel ridicat de securitate cu ocazia ceremoniilor de comemorare a Zilei ANZAC".

"Guvernul australian a primit informaţii care sugerează că teroriştii ar putea încerca să atace ceremoniilor cu ocazia Zilei ANZAC de la Gallipoli", se mai afirmă în comunicatul ministrului de Externe.

Dan Tehan, ministrul australian pentru Veterani, a anunţat că informaţiile primite nu indică un plan clar, ci mai degrabă un scop general.

Autorităţile australiene au recomandat turiştilor să manifeste atenţie şi prudenţă sporite pe toată durata prezenţei în Turcia şi să ia în calcul evitarea vizitării Ankarei şi Istanbului.

Murray McCully, ministrul de Externe al Noii Zeelande, a recomandat cetăţenilor să evite deplasările la Ankara şi Istanbul, dar şi să manifeste atenţie şi prudenţă sporite la Gallipoli şi în alte zone din Turcia.

Ziua ANZAC este celebrată în fiecare an pe data de 25 aprilie, marcând debarcarea de la Gallipoli, aceasta fiind prima bătălie majoră în care au fost implicate trupe din Australia şi Noua Zeelandă în timpul Primului Război Mondial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO