Business Internaţional

Autorităţile SUA avertizează în privinţa riscului producerii unor atacuri antiamericane în Turcia

Autorităţile SUA avertizează în privinţa riscului...

Autor: Mircea Olteanu

27.01.2017, 07:16 44

Turcia a fost scena mai multor atentate în ultima lună, iar presa radicală turcă a insinuat că Washingtonul ar fi implicat în comiterea acestor violenţe, acuzaţii dezminţite categoric de Ambasada americană.

"Intensificarea retoricii antiamericane are potenţialul de a inspira unii indivizi să comită acţiuni violente împotriva cetăţenilor americani", se afirmă într-un comunicat al Ambasadei.

Comunicatul mai precizează că toate călătoriile efectuate de oficiali americani la Istanbul au nevoie de aprobarea Departamentului de Stat.

Anunţul se bazează pe informaţiile care "indică faptul că grupuri extremiste îşi continuă eforturile agresive de a ataca cetăţenii americani şi expaţii aflaţi la Istanbul".

Unii oficiali turci şi o parte a presei au acuzat Statele Unite de implicare în tentativa de lovitură de stat din 15 iulie, însă Washingtonul a negat categoric afirmaţiile în acest sens.

Clericul musulman Fethullah Gulen, despre care Ankara spune că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat, continuă să trăiască în Statele Unite, în pofida cererilor de extrădare formulate de autorităţile turce.

Mai mult, pe data de 27 decembrie, preşedintele Recep Erdogan a acuzat Statele Unite că ar susţine "grupări teroriste" din Siria, inclusiv Stat Islamic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO