Business Internaţional

BAE Systems angajeaza 1.000 de oameni

21.09.2006, 19:16 15

BAE Systems a anuntat ca personalul sau ar putea fi suplimentat cu pana la o mie de angajati, pentru a putea face fata numarului mare de comenzi, scrie BBC News.
Grupul BAE, cel de-al patrulea producator, ca marime, de avioane civile si militare din lume, a recrutat 300 de angajati imediat dupa ce a castigat contractul de 6 miliarde de lire sterline (8,9 mld. euro) cu Arabia Saudita pentru livrarea a 72 de avioane de lupta Eurofighter Typhoon.
Determinarea de a-si mari personalul exista de mai mult timp, BAE Systems intetionand sa faca 650 de angajari, pentru a face fata comenzilor in curs de executie, inca inainte de a castiga contractul cu guvernul saudit.
Noii angajati urmeaza sa primeasca locuri de munca in orasele Warton si Samlesbury din tinutul Lancashire pana la finele lui 2006. Majoritatea posturilor solicita un nivel inalt de pregatire in domenii ca aeronautica, inginerie, software si management.
Contractul pentru cele 72 de avioane a fost semnat de guvernul saudit si ministerul englez al apararii luna trecuta, fiind si prima comanda din afara Uniunii Euro-pene. Printre clientii europeni ai BAE sunt Germania, Spania, Italia, Austria si Marea Britanie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO