Business Internaţional

Băncile suferă la New York şi trag în jos toată bursa americană

 Băncile suferă la New York şi trag în jos toată bursa americană

Autor: Vlad Popescu

20.12.2011, 10:05 227

Bursa de la New York a închis luni în scădere, trasă în jos de sectorul bancar, unde pierderile au accelerat după ce preţul acţiunilor Bank of America a coborât sub pragul de 5 dolari pentru prima dată în ultimii trei ani, transmite Reuters.

Indicele Dow Jones Industrial Average a finalizat şedinţa în scădere cu 0,84%, iar Standard & Poor's (S&P) 500 a pierdut 1,17%. Nasdaq Composite a scăzut cu 1,26%.

Acţiunile Bank of America au închis în scădere cu 4%, la 4,99 dolari, JPMorgan Chase a coborât cu 3,7%, iar Citigroup s-a retras cu 4,6%.

Temerile privind scăderea profiturilor băncilor, din cauza crizei din zona euro şi reglementărilor mai dure, au afectat acţiunile din sectorul financiar.

După scăderea titlurilor Bank of America sub 5 dolari, vânzările din sectorul bancar au accelerat până la finalul şedinţei, afectând şi alte segmente ale bursei. Rulajul Bank of America a fost uriaş, de 29 milioane de acţiuni, reprezentând 5,4% din volumul total de tranzacţionare de luni.

Pesimismul din piaţă a fost accentuat de comentariile preşedintelui Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, care a declarat că perspectiva economică este ameninţată de riscuri substanţiale, iar 2012 va fi un an dificil pentru bănci.

Traderii au acuzat şi informaţiile că Rezerva Federală ar putea cere băncilor din SUA să constituie rezerve de capital mai ridicate decât nivelul cerut de legislaţia americană.

Acţiunile din sectorul sănătăţii şi bunurilor de larg consum au înregistrat cele mai reduse scăderi, semnal că investitorii sunt interesaţi de poziţii defensive.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO