Business Internaţional

Bancile vor schimbari in managementul Formulei 1

26.04.2005, 18:47 15

Lehman Brothers Holding Inc., Bayerische Landesbank si JPMorgan Chase & Co, care detin impreuna 75% din drepturile comerciale asupra Formulei 1, iau in considerare anumite schimbari de management, informeaza Bloomberg.

Declaratia vine la o luna dupa ce bancile au ajuns la o intelegere cu miliardarul Bernie Ecclestone, fapt ce le asigura putere de decizie in raport cu procentajul detinut. Ecclestone dispune de 25% din drepturile companiei SLEC Holding Ltd.

"SLEC este pe cale sa se hotarasca cu privire la viitorul afacerii", a declarat reporterilor Mario Theissen, director la Bayerische Werke AG, inaintea cursei de la Imola. "Asteptam decizia lor", a adaugat el.

BMW-Williams este una din cele noua echipe care rivalizeaza cu actuala conducere detinuta de peste 24 de ani de catre Ecclestone in cadrul celui mai urmarit sport cu motor. Ei doresc mai multe actiuni, dar si o miza mai mare in cadrul procesului de decizie, amenintand cu presiuni.

Este putin probabil ca bancile sa mearga atat de departe incat sa-l inlature pe Ecclestone din pozitia de control pe care o detine, este de parere Frank Williams, proprietarul BMW-Williams.

"Cred ca vor dori ca Ecclestone sa-i reprezinte, cel putin pana in 2007, cand expira contractul echipei", a declarat Williams reporterilor la Imola.Theissen a refuzat sa speculeze pe marginea schimbarilor pe care banca le-ar putea face.

Bancile vor numi noi directori in cadrul unei companii din conducerea Formulei 1 in timp util, a declarat Matthias Luecke, purtatorul de cuvant al Bayerische Landensbank, care nu a dorit sa faca si alte comentarii.

Ecclestone a declarat intr-un interviu ca va continua sa joace acelasi rol si ca sunt putine semne care sa indice o schimbare a sa.

Bancile au achizitionat parti din Formula 1 dupa ce Ecclestone a vandut catre Kirch Holding GmbH pachetul de control de la SLEC pentru suma de 1,53 mld. euro. In momentul in care compania media germana s-a prabusit in 2002, pachetul de control a revenit bancilor pentru suma de 350 mil. euro, in contul datoriei lui Kirch.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO