Business Internaţional

Bank Austria, posibila tinta a unei contraoferte

06.09.2000, 00:00 15



Banca italiana UniCredito a anuntat ca a purtat recent o serie de discutii in vederea unei aliante cu Bank Austria, alimentand speculatiile din jurul celei mai mari banci austriece, care face obiectul unei oferte de preluare din partea HypoVereinsbank, transmite Reuters.

La bursa din Viena, actiunile Bank Austria au crescut cu peste doua procente ca urmare a zvonurilor potrivit carora UniCredito ar putea prezenta o contraoferta pentru preluarea Bank Austria, dupa propunerea de cumparare, pentru suma de 7,7 miliarde de euro, din partea HypoVereinsbank, a doua mare banca germana.

UniCredito a refuzat sa comenteze anuntul, dar a recunoscut ca a purtat discutii in vederea unei aliante cu banca austriaca pana la prezentarea ofertei germane, in luna iulie.

Oficiali ai Bank Austria au afirmat, pe 3 septembrie, ca nu a primit "nici cel mai mic semnal" privind un asemenea plan.

Cu toate acestea, o sursa bancara italiana a afirmat ca UniCredito ar fi interesata de redeschiderea discutiilor daca fuziunea austro-germana va esua.

UniCredito a decis sa se extinda in Europa de Est, unde detine deja participatii la banci din Polonia, Bulgaria, Croatia si Slovacia, fiind interesata de reteaua de retail bine dezvoltata de Bank Austria in Europa Centrala si de Est.

Analistii financiari apreciaza ca, pentru a pune in umbra oferta HypoVereinsbank, banca italiana trebuie sa propuna actionarilor Bank Austria o alternativa cu o ponedere importanta a componentei cash.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO