Business Internaţional

Batalia bancilor pentru studenti

11.02.2003, 00:00 13

Un numar din ce in ce mai mare de banci participa la cursa pentru canalizarea imprumuturilor subventionate de stat catre studenti. Totusi, conform unui purtator de cuvant al Postabanka Rt, care si-a pierdut monopolul asupra acestor imprumuturi incepand cu 1 februarie, ceea ce urmaresc aceste banci nu este profitul, ci oportunitatea de a atrage clienti tineri. "Este o afacere nerentabila, dar in acelasi timp si o investitie in viitor," a declarat purtatorul de cuvant al bancii.
"Segmentul de clienti constituit din tineri este foarte important pentru noi," a aratat Agnes Andok, manager de comunicatii in cadrul K&H Bank Rt, una dintre noile rivale ale Postabank in aceasta cursa.
De la inceputul acestei luni, studentii pot cere Centrului de Imprumut pentru Studenti (DHK), detinut de stat, sa le transfere imprumuturile catre conturi apartinand oricarei banci din Ungaria.
K&H este una din bancile ce incearca sa devanseze Postabank oferind conditii mai bune de imprumut pentru studenti, incheind in acelasi timp un acord cu DHK de a mentine aceste conditii neschimbate pe o perioada de un an.
Celelalte banci sunt OTP Bank Rt, Inter-Europa Bank Rt (IEB), Banca Ungara de Comert Exterior (MKB), General Banking and Trust Rt (AEB), CIB Bank Rt si peste o suta de banci de economii.
Printre conditiile avantajoase oferite, cele sapte banci promit ca prima retragere de numerar din fiecare luna sa fie scutita de taxe.
IEB ofera trei retrageri gratuite de numerar pe luna, OTP Bank ofera telefoane mobile primilor 500 de studenti care recurg la serviciile sale. K&B ofera acces gratuit la Internet primilor sai 100 de clienti.
Totusi, purtatorul de cuvant al Postabank a declarat ca Postabank intentioneaza sa-si mentina pozitia de lider de piata.
"Ne bucuram sa avem rivali pentru ca vom invinge prin calitatea serviciilor oferite," a declarat acesta.
Aproximativ 120.000 din actualele 500.000 de conturi Postabank au fost deschise pentru a primi imprumuturi destinate studentilor, conform acestuia.
K&H a refuzat sa specifice cati studenti intentioneaza sa atraga.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO