Business Internaţional

Bayer si Merck cumpara actiuni Schering

12.06.2006, 00:00 16

Companiile farmaceutice Bayer si Merck au cumparat actiuni Schering de pe piata, in contextul in care batalia de 20,9 miliarde de dolari (16,5 miliarde de euro) pentru preluarea companiei se intensifica, relateaza Bloomberg. Bayer, a doua mare companie farmaceutica a Germaniei, a anuntat ca drepturile de vot asupra unui pachet de 40,9% din cadrul Schering au fost deja oferite. Merck, a carei oferta a fost devansata de Bayer in luna martie, a declarat ca detine un pachet de 10,1% din actiunile Schering. Bayer incearca sa achizitioneze Schering pentru a-si impulsiona divizia de medicamente. Oferta depusa de Bayer expira pe 14 iunie si este conditionata de obtinerea a 75% din actiunile Schering.

"Merck nu actioneaza din motive de ordin financiar, actiunea sa avand legatura cu o viitoare pozitie pe piata", arata Silke Stegemann, analist in cadrul Landesbank Rheinland-Pfalz. Pachetul detinut de Merck ar putea reprezenta o presiune in plus pentru Bayer, acesta putand preveni delistarea Schering.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO