Business Internaţional

Bernanke: Economia SUA face progrese, dar nu s-a refăcut complet

Bernanke: Economia SUA face progrese, dar nu s-a refăcut complet
02.08.2010, 18:44 22

Economia Statelor Unite face progrese, dar nu s-a refăcutcomplet, iar şomajul şi fragilitatea pieţei imobiliare afecteazăpopulaţia, a declarat, luni, preşedintele Rezervei Federale (Fed),Ben Bernanke, transmite Reuters citată de Mediafax.

Într-o serie de remarci adresate autorităţilor guvernamentalestatale, Bernanke a arătat că problemele financiare de la nivellocal au un efect negativ asupra redresării economieinaţionale.

"Mai avem un drum lung de făcut până la refacerea completă aeconomiei şi mulţi americani sunt afectaţi de şomaj, prescriereaipotecilor şi pierderea economiilor", a spus Bernanke.

Şeful Fed a arătat că cheltuielile de consum ar trebui săcrească în trimestrul viitor, odată cu majorarea veniturilor şiîmbunătăţirea condiţiilor de creditare, iar acest fapt va contribuila redresare, chiar dacă măsurile guvernamentale de stimulare vorfi retrase.

Fed consideră că inflaţia se va menţine la un nivel scăzut înurmătorii ani, ca urmare a măsurilor guvernamentale.

În privinţa băncilor, pierderile generate de împrumuturileneperformante par să fi atins nivelul maxim, dar situaţiafinanciară a instituţiilor de credit va continua să fie afectată deacestea, a mai arătat Bernanke.

El a adăugat că criza datoriilor suverane din Europa acontribuit la tensiunile din sectorul financiar, chiar dacă testelede stres aplicate băncilor au temperat temerile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO