Business Internaţional

Bilanţul victimelor exploziei de joi, de la un complex petrochimic din Mexic, a ajuns la 32 de morţi

Bilanţul victimelor exploziei de joi, de la un complex...

Autor: Raluca Manga

25.04.2016, 09:36 50

Compania Pemex, care deţine complexul petrochimic din oraşul Coatzacoalcos, anunţase joi că 136 de persoane fuseseră rănite în explozie, dintre care 88 erau internate în spital.

Reprezentanţii Pemex au avertizat iniţial locuitorii să nu se apropie de zona exploziei, pe fondul unei degajări de substanţe toxice, sub forma unui fum negru gros surprins de televiziuni, dar ulterior au revenit asupra declaraţiei, precizând că nu există niciun risc pentru locuitorii din zonă. Mai multe persoane, rude ale victimelor, s-au adunat joi în faţa complexului petrochimic pentru a protesta faţă de incident, solicitând găsirea celor dispăruţi.

Accidente similare s-au produs în alte centre petrochimice ale companiei Pemex, ultimul chiar în luna februarie, când un lucrător a murit, în aceeaşi fabrică.
În 2013, cel puţin 37 de persoane au murit într-o explozie produsă în complexul central al companiei din capitala mexicană. În septembrie 2012, alte 26 de persoane au murit într-un incendiu care a izbucnit la un complex din nordul ţării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO